Geçmişe Yönelik Mal Ayrılığı Sözleşmesi

Geçmişe Yönelik Mal Ayrılığı Sözleşmesi, Evlilik Sözleşmesi Yapılabilir mi?

Geçmişe yönelik evlilik sözleşmesi yapılamasa da geçmişte evlilik esnasında edinilen mallar için TASFİYE SÖZLEŞMESİ yapılarak evlilik birliği içinde geçmiş dönemde edinilmiş malların paylaştırılması sağlanabilir.

Mal rejiminin değiştirilmesi için evlilik esnasında noterler vasıtasıyla evlilik mal rejiminin değiştirilmesi istenir. Ancak bu işlemin geçmişe etkisi yoktur. Geçmişe etkili olarak evlilikte edinilen malların paylaşılması gerekir. Bu paylaşım tasfiye sözleşmesi ile yapılır.

Evlilik Sözleşmesi Nasıl Geçerli Olur?

Evlilik sözleşmesi evlilik esnasında noterlerde, evlilikten önce ise noterlerde ya da evlendirme memurluğuna yapılan yazılı başvuruyla geçerli hale gelir. Evlilik esnasında taraflar arasında yazılı yapılan fakat noterlerce düzenlenmemiş yahut onaylanmamış evlilik sözleşmeleri hukuken geçersizdir.

Evlilik sözleşmesini eşim imzaladı, geçerli olur mu?

Evlilik sözleşmesinin geçerli olabilmesi için eşinizin imzalaması yeterli değildir, noterlerce onaylanması gerekir.

Evlilik Sözleşmesi Geçmişe Etkili Olur mu?

Evlilik sözleşmesi geçmişe etkili olmasa da geçmiş dönemde elde edilen mal varlığının paylaştırılmasıyla evlilik birliği içinde elde edilmiş mal varlıkları paylaşılır. Tasfiye sözleşmesi ile mal rejimi değişikliği tarihine kadar edinilmiş mallar paylaşılır.

Tasfiye Sözleşmesi Nedir?

Evlilik birliği içinde edinilmiş malların eşler arasında paylaşılmasına ilişkin yapılan sözleşmelere tasfiye sözleşmesi denir. Yasal mal rejimi (kural mal rejimi) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’na göre edinilmiş mallara katılma rejimidir. Başka bir deyişle eşlerden hangisinin üzerine olduğuna bakılmaksızın evlilik esnasında edinilen mallar ortak sayılır. Evlilik sözleşmesi yapılana kadar geçen sürede edinilen malların paylaşımı tasfiye sözleşmesi ile mümkündür.

Diğer Yazılarımız:

Evlilikte Hangi Mallar Kişisel Maldır?

Babanın Çocukla İstediği Zaman Görüşmesi Anlaşmalı Boşanma

Evlilikte Hangi Mallar Ortaktır?

Eşin Borçları Nedeniyle Mallarımızı Ayırabilir miyiz?

Ayrıntılı bilgi için : 0532 263 86 59

Küçükçekmece Avukat – Google Haritalarımız için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir